Velkommen til

Dit stille rum

Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Velkommen til Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Meditation

meditationskurser og beroligende øvelser

 MEDITATION & BEROLIGENDE ØVELSER 2024/25

"Gå på weekend med et smil på læben"  

• Gå på weekend med ro, nærvær og et smil på læben

• Lev livet med mere nærvær og større livsglæde

• Væk din indre ro, balance og livsglæde

• Stimuler produktionen af helende og foryngende stoffer i hjernen

• Øg fleksibiliteten i dit nervesystem og mellem de to hjernehalvdele

• Få meditations teknikker og beroligende øvelser med hjem

D. 4. oktober 2024: "BOOST din modstandskraft" med Kinesisk indre smil meditation & Tao is Silent meditation - årtusinde gamle taoistiske (kinesiske) energi øvelser og -meditationer, der giver ro i nervesystemet og øger kontakten med din sjæls iboende indre lys. Meditationen og de øvelser vi arbejder med  styrker immunforsvaret, og kroppens selvhelbredende kræfter. Arrangementet er meget anbefalelsesværdig hvis du f.eks. har et sensitivt nervesystem, har haft stress, hjernerystelse, piskesmæld eller andre fysiske og psykiske smertetilstande, eller bare vil lære nogle øvelser og meditationer der booster din modstandskraft.

D. 8. november 2024: "Genoplad dit energisystem": CHAKRAs, NADIS og andre energisystemer. Forskellige øvelser og meditationer der virker rensende og genopladende på vores chakra system, vores NADIS og andre energisystemer i kroppen (herunder meridianbanesystemet). Et frit flow i disse energicentre og -baner er fundamentet for at vores krop, sind og psyke kan holde sig afbalanceret sund og rask både fysisk og psykisk. Kurset er meget anbefalelsesværdig ved fysiske og psykiske ubalancer.

D. 21. el 28. februar 2025: "RO på vagusnerven" med Indiansk sol-/vagusmeditation, samt åndedræts- og energiøvelser der beroliger Vagusnerven og nervesystemet generelt. Indirekte berører vi chakrasystemet og den kinesiske forståelse af krop og energi, idet disse spiller sammen med Vagusnerven om at berolige vores nervesystem når vi er eller har været i alarmberedskab. Hermed øges kontakten til din iboende stilhed også. Kurset er meget anbefalelsesværdig hvis du oplever, eller har oplevet, stress tilstande i kroppen - eller hvis du gerne vil undgå det. Og er helende for krop og sjæl. 

2025: "Bevar roen med OPMÆRKSOMHEDSHJULET" (Wheel of Awareness), der er en meditationsteknik udviklet af hjerneforsker  Dr. Dan Siegel fra UCLA, som indeholder alle elementer  vi ved på sigt ændrer hjernen og nervesystemet med positive følger for din fysiske og psykiske sundhed. Regelmæssig brug af denne meditation øger fleksibiliteten i dit nervesystem, så du får lettere ved at være centreret i din opmærksomhed uden at forsvinde væk i følelser, sansninger eller tanker - og komme tilbage dertil igen, når det levede liv bringer dig ud af denne tilstand. Ligeledes øger den integrationen i hjernen af kroppens ydre og indre sansninger,  mellem de to hjernehalvdele samt mellem den reptile, limbiske og kognitive del af din hjerne. Meditationen er meget anbefalelsesværdig hvis du oplever uro, nervøsitet, depression eller stress - eller hvis du døjer med smerter. 

2025: "Helbred din krop" med The Fluid Body. Forskellige energiøvelser og meditationer der fremmer sansningen af din krops iboende ressourcer, gennem kontakt med de forskellige rytmer i kroppen: pulsen, hjerteslaget, nervernes vibrationer, og ikke mindst fluidtide (væskekroppens rytme). Vi arbejder bla. med kropsscanning der er kendt fra mindfulness, men med udgangspunkt i at mærke kroppens væskestrømninger og -rytmer indefra, så der er tale om mindfulness med et tvist af kranio-sakral selvbehandling. Med disse øvelser og meditationer kan du forebygge og til dels selv "behandle" fysiske og psykiske chok- og stresstilstande i kroppen.

2025/26: "Det livgivende og helbredende åndedræt". Kvaliteten af dit åndedræt har stor betydning for dit fysiske og psykiske velvære, dine energimæssige ressourcer og for din søvn. Vi arbejder med det fulde kropsåndedræt, samt forskellige energiøvelser der understøtter det dybe, rolige og stille åndedræt og forskellige vejrtrækningsmetoder der er hjælpsomme i forskellige situationer. Og slutter som altid med en længere meditation med fokus på åndedrættet. Kurset er meget anbefalelsesværdig hvis du har fysiske eller psykiske udfordringer.

Alle gange vil vi også arbejde med kroppens fulde åndedræt og laver simple og sjove terapeutiske øvelser, der vækker ro og livsglæde. Du er velkommen uanset om du har mediteret tidligere eller er nybegynder. Du kan ringe for at høre mere - eller for at tilmelde dig - på telefon 28971315 eller pr. mail: susanneglending(at)gmail.com.

Kursene afholdes kl. 16.00-18.00 i min klinik Dit stille rum.

Prisen er 450 kr. pr gang som dækker deltagelse, lidt på skrift, lydfiler med dagens guidede meditation samt økologisk te og sunde snacks under kurset. Der vil kun være 8 deltagere pr gang, så tilmeld dig allerede nu, hvis du vil være sikker på en plads.

En kursist fra foråret 2017 skriver:

"De beroligende øvelser og forskellige meditationer benytter jeg ofte - når jeg skal sove, efter en hektisk dag eller hvis jeg på anden måde er berørt. Det er rart at kunne give mig selv omsorg og ro, når jeg har brug for det"

Hvad kan meditation gøre for dig?
Regelmæssig meditation modvirker stress, styrker immunforsvaret, giver glæde, energi og overskud samt stimulerer produktionen af helbredende, beroligende og foryngende stoffer i hjernen. Den nyeste hjerneforskning med buddhistiske munke viser, at meditation ændrer på hjernens strukturer og neuroner, så du bliver mere tilfreds, lykkelig og empatisk. Regelmæssig meditation kan hjælpe dig til at slippe bekymrende tanker og til at få kontakt med dit indre selv og din kreativitet. Samtidig styrkes din selvindsigt og du får øget energi samt fysisk og psykisk velvære. Meditation gør dig afslappet, rolig, nærværende og fyldt med gode følelser, nænsomhed og omsorg over for dig selv og omverdenen.

I en hektisk tidsalder
Meditation er et universelt fænomen, der har været kendt og brugt i umindelige tider på tværs af kontinenter og kulturer. Meditation knytter sig ikke til nogen religion. Der findes mange forskellige metoder og teknikker, der alle har som formål at bringe overfladesindet (den mentale støj) til ro, for at finde ind til dit iboende center af kreativ stilhed og leve indefra og ud. Fælles for de forskellige teknikker er, at man lader tanker, følelser og fornemmelser passere, som balloner der flyver forbi – eller som vandet i en flod der passerer, mens man sidder afslappet ved bredden.

Du kan begynde at meditere ved at melde dig til et kursus (jeg starter nye små hold op fra tid til anden), købe en cd med en guided meditation eller forsøge dig på egen hånd ved at slappe af, fokusere indad og lade tankerne fare uden at opholde dig ved nogen af dem. Du kan også meditere på åndedrættet, på hjertets slag, på et mantra eller på chakraerne.