Velkommen til

Dit stille rum

Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Velkommen til Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Stress

Er du ind i mellem stresset? Har du en oplevelse af hele tiden at være bagud? Er du sygemeldt med stress?

• Er du ind i mellem stresset? Har du en oplevelse af hele tiden at være bagud? Eller en oplevelse af at du befinder dig i en osteklokke?

• Er du sygemeldt med stress?

• Og fylder glæden for lidt i dit liv?

Hvad er stress?
Stress betegnes i almindelighed som en (sund) reaktion på usunde eller negative oplevelser – men kan selvfølgelig også opstå i forbindelse med positive begivenheder som nyt job, en forelskelse, et bryllup, en ferie osv. Kortvarig stress er positivt og kan være en vigtig drivkraft til at håndtere kortvarige travle perioder i vores liv. Men det er vigtigt at kroppen efterfølgende får ro, tid og rum til at restituere sig og samle energi igen. Kroppen er designet til at kunne klare en spidsbelastning, hvis den altså efterfølgende får ro til at komme tilbage i balance.

Desværre er der mange der oplever et arbejds- og privatliv, hvor der netop ikke er disse oaser af fred, ro og fordybelse, hvor kroppen kan samle fornyet energi efter en stresset periode i hjemmet eller på jobbet (eller begge steder!). Enten fordi der ikke er forståelse for dette behov på arbejdspladsen eller i familien. Eller måske (også) fordi de selv overhører signalerne, tænker ”det går nok”, ”næste måned bliver bedre” og evt. snupper en smertestillende pille og håber det bedste.

Vedvarende stress kan få alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser. Når kroppen belastes på denne måde, sættes kroppens naturlige stressresponssystem (dvs. din evne til at takle stress) ud af kraft.

Symptomer på stress
Mange mennesker oplever fysiske og psykiske stresssymptomer i større eller mindre grad. Det kan være milde lidt hverdagsagtige symptomer som hovedpine, maveproblemer, appetitløshed og en tendens til lettere at blive irriteret eller at fare op. Hvis ikke disse symptomer tages alvorligt og du lytter til og reagerer på kroppens signaler, kan de udvikle sig til mere alvorlige symptomer som følelsesmæssig ubalance, søvnløshed, kropsligt ubehag, migræne, et ineffektivt immunforsvar med forskellige fysiske sygdomme til følge, negativ tankegang, en følelse af håbløshed og depression. I de værste tilfælde bliver kroppen så overbelastet, at den forbliver fastlåst i alarmberedskab – og kroppen reagerer med et såkaldt stresskollaps, med svær depression eller med angstsymptomer.

Hvordan håndteres stress effektivt?
For at opnå en effektiv håndtering af stress, er det nødvendigt at:

• have et velafbalanceret nervesystem der kan veksle mellem stress og afspænding,
• have en god fornemmelse af kroppen og dens signaler og en god jordforbindelse,
• kunne rumme og forløse sit følelsesliv,
• at leve livet i lyst og glæde – i stedet for gennem kamp.

Et alarmeret eller fastlåst nervesystem skal først beroliges for at blive velafbalanceret. Dit følelsesliv skal rummes for at kunne blive forløst. Det er min erfaring, at det kan det være både hjælpsomt og nødvendigt med et psykoterapeutisk forløb med udgangspunkt i traume- og kropsorienteret samtaleterapi. Og eventuelt at supplere med terapeutiske øvelser, meditation samt snak om hvilken ernæring du tilbyder din krop.

Det er min holdning og erfaring, at det er essentielt at arbejde med kroppen og dens signaler/symptomer som en ressource, en ressource vi alle besidder. Og at undersøge, forstå og respektere kroppens signaler og symptomer.

Kranio-sakralterapi kan også være et stærkt redskab og nogen gange en nødvendighed, idet en medvirkende årsag til stress kan være spænding i leddet mellem kraniet og rygsøjlen - en spænding der påvirker tre meget vigtige kranienerver og hvis dysfunktion bevirker, at vi ikke længere er i stand til ubesværet at skifte mellem stress og afspænding. Afspænding i dette led kan derfor være essentielt for en forandring.

• Jeg tilbyder stress-terapi. Hvis du føler dig lidt for stresset, mener dit system måske sidder fastlåst i en tilstand af stress, eller hvis du mangler nogle værktøjer til at håndtere stress kan du kontakte mig for at høre mere om, hvad jeg kan tilbyde.

Respekt for kroppen, dens fornemmelser, følelser og behov er respekt for DIG. Det giver kontakt indadtil, selvværd samt lyst, glæde og energi til at leve et liv i indsigt og nærvær og til at møde livets udfordringer som et helt menneske. Dette sætter dig i stand til at træffe bevidste valg med udgangspunkt i dit eget bedste personligt såvel som arbejdsmæssigt.

En tanke om “Stress”

Der er lukket for kommentarer.