Velkommen til

Dit stille rum

Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Velkommen til Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelse - Kom ud af den onde cirkel af slankekur og overspisning

• Er du kommet ind i en ond cirkel af slankekur, overspisning og atter slankekur?

• Har du mere fokus på at kontrollere, hvad du spiser – end på at spise mad der føles rart, lystfyldt og som giver dig velvære og god energi? Eller har du helt sluppet kontrollen?

• Er du fuldstændig besat af at leve rent og sundt, uden kontakt med hvad der smager godt og giver dig god energi?

Hvordan er dit forhold til din krop?
Det kan gå ud over dit selvværd, hvis du har negative tanker om dig selv og din krop – og hvis dine tanker ofte kredser om at kontrollere den mad du spiser, og du er fokuseret på et vægttab. En spiseforstyrrelse kan udarte sig på mange måder. De mest kendte er anorexi, bulimi, overspisning og senest er ortoreksi kommet til. Men det er også en spiseforstyrrelse altid at være på slankekur, og altid at være optaget af at tabe sig. Og man behøver ikke være specielt tyk eller tynd for at have en spiseforstyrrelse.

Uanset hvilken af disse problematikker du kender, er det vigtigt at komme ud af den onde cirkel ved at få styrket dit selvværd, øge din kropsbevidsthed, komme i kontakt med dine iboende ressourcer, få respekt for signalerne fra din krop og fylde dit liv og dit forhold til mad med glæde og lyst.

Hvorfor udvikler nogle en spiseforstyrrelse?
Der kan være mange forskellige årsager til at man udvikler en spiseforstyrrelse, men fælles for mennesker med disse problemer er, at de er stærke og følsomme, at de er lydhøre overfor hvad omgivelserne har brug for og at de har svært ved at mærke, rumme og give udtryk for deres egne følelser og behov.

• Hvis du mener du har en spiseforstyrrelse, kan du kontakte mig for at høre mere om, hvad jeg kan tilbyde.

Et psykoterapeutisk forløb kan være både hjælpsomt og nødvendigt – og det er min holdning og erfaring, at det er gavnligt med et kropsorienteret terapeutisk forløb. Mit udgangspunkt som terapeut er altid samtaleterapi - og hvis du ønsker det og det er formålstjenligt - vil jeg også benytte mig af åndedrætsterapi, kranio-sakralterapi, bindevævsmassage, terapeutiske øvelser, samt snak om hensigtsmæssig ernæring og kosttilskud for at komme i kontakt med og bearbejde fysiske lag af psykisk materiale.

Det er min holdning og min erfaring, at det er essentielt at arbejde med kroppen og dens signaler og symptomer som en ressource - en ressource vi alle besidder og som bor i kroppen. Og som vil få kraft og blomstre i takt med at vi åbner os for den og tror på den.

Respekt for kroppen, dens fornemmelser, følelser og behov er respekt for DIG. Det giver kontakt indadtil, selvværd samt lyst, glæde og energi til at leve et liv i indsigt og nærvær og til at møde livets udfordringer som et helt menneske.

Vejen ud af en spiseforstyrrelse er en rejse tilbage til dig selv og din krop
En rejse der går gennem erkendelsen af alle de følelser du ellers har brugt maden til at kontrollere eller dulme. Det er en langsommelig og til tider også en smertefuld rejse – der kræver en god portion styrke og mod – hvor dit nervesystem skal beroliges, og hvor der skal skabes nye spor og nye erfaringer.

Rejsen ud af en spiseforstyrrelse er også en meget smuk rejse, hvor du langsomt åbner op for at kunne mærke din krop og forstå dens signaler, åbner op for at kunne rumme, forstå og udtrykke dine følelser, begynder at sige til og fra med udgangspunkt i din indre vejviser, værdsætter og anerkender hele dig, din krop og dine sårbare sider samt opdager de fantastiske ressourcer i din krop, din biokemi og dit nervesystem.

Dit liv og dit forhold til mad vil fyldes med tillid, lyst, nydelse, energi og glæde, når du slipper kontrollen og ER med det der er lige nu og her.