Velkommen til

Dit stille rum

Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Velkommen til Susanne Glending terapi

Jeg tilbyder kropsorienteret psykoterapi og kranio-sakral-terapi. Herunder: BIODYNAMICS, tilknytningsterapi, chok-traumaterapi, tensegrity og bindevævsmassage.

Efterfødselsreaktioner

Efterfødselsreaktioner og nervesystemet

• Er du gravid eller nybagt mor eller far, og oplever du  tomhed, modløshed eller tristhed?

• Har du søvnproblemer? Et alarmeret nervesystem eller angst?

Kropslige hukommelsesspor fra vores egen fødsel og barndom
At blive mor er en lykkelig begivenhed. Men for nogle kvinder (og fædre) er graviditeten og perioden efter fødslen langt fra en lykkelig oplevelse. Humørsvingninger, modløshed, tomhed, søvnproblemer, præstationsangst, depression, angst - ja selv psykoser - kan følge i kølvandet på en fødsel.

Når vi bliver forældre, bliver vi igen mindet om vores egen fødsel og (spæd)barndom. Hukommelsen herom sidder i bindevævet og i nervesystemet, og er primært kropslige hukommelsesspor uden ord, fordi de er lagret, før vi selv fik et talesprog.

Selvom de fleste af os har mange positive oplevelser med fra barndommen, bærer nogle af os også rundt på en tomhed og en smerte indeni over ikke at være blevet set og hørt, og måske endda en mangel på omsorg og kærlighed. At lykkes og præstere - især i rollen som forælder – kan blive et plaster på dette sår. Men dette kan tage overhånd, så vi mister kontakten til os selv og dermed jordforbindelsen – og bunden er lagt til en efterfødselsreaktion.

Reaktionen kan starte allerede under graviditeten. Oftest i løbet af de sidste 2-3 måneder før fødslen. Og jo hurtigere man søger hjælp jo bedre. Også fædre kan få en efterfødselsreaktioner - det er blot ikke så hyppigt som hos mødre.

Symptomer på en efterfødselsreaktion
De mest almindelige symptomer på en efterfødselsreaktion er voldsomme tudeture (den mildeste form for reaktion), følelsesmæssige reaktioner som humørsvingninger, irritabilitet, træthed, vanskeligheder med at koncentrere sig, søvnproblemer, angst, tvangstanker og andre "mørke" tanker, ændrede spisevaner, følelser af modløshed, utilstrækkelighed og fortvivlelse. En følelse af ikke at kunne være i kroppen, elle ikke at have kontakt til kroppen. Hertil kan komme tanker om selvmord og følelser af vrede, skyld og skam. Også kropslige reaktioner kan forekomme, så du kan blive bange for at være alvorligt syg.

• Hvis du føler dig usikker i din rolle som mor, eller du mener du har en efterfødselsreaktion, kan du kontakte mig for at høre mere om, hvad jeg kan tilbyde.

Et psykoterapeutisk forløb kan være både hjælpsomt og nødvendigt. Og det er min holdning og erfaring, at det er vigtigt med et kropsorienteret psykoterapeutisk forløb med fokus på at forløse gamle traumer i nervesystemet og bindevævet. Mit udgangspunkt som terapeut er altid somatisk samtaleterapi, men hvis du ønsker det, og det er gavnligt for processen, kan jeg supplere med terapeutiske øvelser, bindevævs- og kranio-sakralterapi

Det er min holdning og erfaring, at det er essentielt at arbejde med kroppen og dens signaler og symptomer som en ressource - en ressource vi alle besidder og som bor i kroppen. Og som vil få kraft og blomstre i takt med at vi åbner os for den og tror på den. Og at se på efterfødselsreaktionen som et fantastisk mulighed for at komme i kontakt med og få bearbejdet gamle smertelag.

Respekt for kroppen, dens fornemmelser, følelser og behov er respekt for DIG og dermed for dit barn. Det giver kontakt indadtil, selvværd samt lyst, glæde og energi til at leve et liv i indsigt og nærvær og til at møde udfordringen at blive forælder som et helt menneske. Og således opleve friheden ved at møde dit barn med ro, overblik, tillid og glæde, således at du kan orientere dig indad inden du reagerer (udad) – uden af hænge fast i de gamle følelser fra da du selv var (spæd)barn.